Geen mooiere mythe dan de Prins Bernhard mythe. We lezen onze kinderen sprookjes voor die in een ver, grijs verleden liggen. Het sprookje van Prins Bernhard ligt gewoon voor het grijpen. Het sprookje leeft nog steeds. Een aan lager wal geraakte prins van lage adel uit een ons vijandig land weet via list en bedrog op te klimmen tot de hogere adel. Hij ziet zijn kans schoon op de huwelijksmarkt en trouwt zich in tot de hoogst mogelijke stand: prinsgemaal van een koningin. Eenmaal op die positie kan hij zijn financiële herstel regelen via allerlei duistere zakelijke transacties met ongure types.
Onze prins zou geen sprookjes prins zijn als hij niet in staat zou zijn om als tot een goed einde te brengen. En dat lukt hem. Het lukt hem om een hele natie tot zijn fanclub te mogen rekenen. Niets kan hij fout doen. En zelfs als hij de broek met steekzakken aanheeft, welke hij goed laat vullen met allerlei penningen, ja zelfs dan zwaait het volk naar hem en looft hem en prijst hem. En hij kon zijn arme moeder, die zelfs haar landgoederen moest verkopen om niet failliet te geraken, weer helpen aan statuur, een goede woning en geld om op adelijk niveau verder te leven.

De Prins heeft meerdere hobby’s gehad. De BlauwBloedMeting kan vaststellen of u een bloedrelatie hebt met de prins. Is die er, dan krijgt u een extra aandenken aan de meest populaire hobby van onze prins! De Prins Bernhard Fanclub heeft hiervoor alles uit de kast gehaald.

Nederland heeft zijn sprookjes prins: hij leeft!

medaille